KIKIRIKI MASLAC CHEESECAKE - NE PEČE SE - No-Bake Peanut Butter Cheesecake Recipe



Prekrasan i lagan za napraviti  ne pečeni kolač od maslaca od kikirikija. Ovaj recept ne zahtijeva želatinu. 

Sastojci:
Za bazu:
270g (9,5 oz) keksa / graham krekeri 
100g (7 žlica) rastopljenog maslaca
Za punjenje:
2 1/3 šalice (525g) krem ​​sir
1 ½ šalice (187 g) šećera u prahu
1 šalicu (250g) maslac od kikirikija
1 žličicu ekstrakta vanilije
1/2 cup (120 ml)  vrhnja
Za čokoladnu ganache:
2/3 šalice (160 ml) vrhnja
125g (4,4 oz) tamne čokolade
metoda:
1. Obradite kekse dok se ne formiraju mrvice. Dodajte rastopljeni maslac i ponovite postupak sve dok ne sjedinete. pritisnite u dno tančine od 9 inča (23 cm). Rashladite tijekom punjenja.
2. U velikom zdjelu za miješanje miješajte kremasti sir i šećer u prahu. miješajte dok ne postane glatka i kremasta. Dodajte maslac od kikirikija, ekstrakt vanilije i ponovno miješajte dok ne postane glatka i kremasta. Dodajte vrhnje ​​i miješajte još 2-3 minute dok ne postane glatka.
3. Ulijte smjesu kolača u tanku posudu. Rashladite najmanje 6 sati ili preko noći. Također možete zamrznuti tortu. 
4. Pripremite ganache: u malom loncu za prženje pustite da se pirja vrhnje, uklonite od vrućine i dodajte nasjeckanu čokoladu. Neka stoji 1 minutu i promiješati dok se čokolada ne otopi i ganache je glatka.
5. Neka malo ohladi i sipati preko kolača od sira. Možete uliti ravno u tanjur ili ga otvoriti, a zatim uliti ganache.
6. Rashladite najmanje 1 sat prije posluživanja. 
• Torta ne sadrži želatinu, tako da neće biti vrlo stabilna. Za bolje rezultate zamrznite tortu 1 sat prije posluživanja.

Ingredients:
For the base:
270g (9.5 oz) biscuits/graham crackers 
100g (7 tablespoons) melted butter
For the filling:
2 1/3 cups (525g) cream cheese
1½ cups (187g) powdered sugar
1 cup (250g) peanut butter
1 teaspoon vanilla extract
1/2 cup (120 ml) heavy cream
For the chocolate ganache:
2/3 cup (160 ml) heavy cream
125g (4.4 oz) dark chocolate
Method:
1. In a food processor, process biscuits until crumbs are formed. Add melted butter and process again until combined. press into bottom of 9-inch (23 cm) springform pan. Refrigerate while making the filling.
2. In a large mixing bowl beat cream cheese and powdered sugar. Beat until smooth and creamy. Add peanut butter, vanilla extract and beat again until smooth and creamy. Add the heavy cream and beat 2-3 minutes more until smooth.
3. Pour the cheesecake mixture into the springform pan. Refrigerate for at least 6 hours or overnight. You can also freeze the cake. 
4. Prepare the ganache: in a small saucepan bring to simmer heavy cream, remove from heat and add chopped chocolate. Let stand 1 minute and stir until the chocolate has melted and the ganache is smooth.
5. Let cool slightly and pour over the cheesecake. You can pour straight into the springform pan or open it and then pour the ganache.
6. Refrigerate for at least 1 hour before serving. 
•The cake doesn't contain gelatin, so it won't be very stable. For better results freeze the cake for 1 hour before serving.


The Cooking Foodie

Primjedbe