Potrebno je:
300 g kupina,
200 g putera,
150 g šećera,
4 jaja,
200 g mlevenih lešnika,
pola kašičice cimeta, prstohvat rendane limunove kore,
100 g brašna,
kašičica praška za pecivo, kašika gustina, 250 ml slatke pavlake, kesica šlag fiksa, kašika vanilin šećera, šećer u prahu za posipanje,
kupine i listić nane za ukrašavanje.
Kalup za tortu podmažite i pospite mlevenim lešnicima. Kupine operite, ocedite i pomešajte sa gustinom. Penasto umutite puter, šećer i jaja. Dodajte cimet, limunovu koru i postepeno sipajte brašno, prašak za pecivo i lešnike. Pola količine testa sipajte u kalup, rasporedite kupine, prelijte ostatkom testa i pecite u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Ohlađenu koru isecite vodoravno na dva dela. Slatku pavlaku umutite sa šlag fiksom i vanilin šećerom. Donju koru premažite sa 2/3 šlaga, poklopite drugom korom, pospite šećerom u prahu, ukrasite šlagom, kupinama i listićem nane.
300 g kupina,
200 g putera,
150 g šećera,
4 jaja,
200 g mlevenih lešnika,
pola kašičice cimeta, prstohvat rendane limunove kore,
100 g brašna,
kašičica praška za pecivo, kašika gustina, 250 ml slatke pavlake, kesica šlag fiksa, kašika vanilin šećera, šećer u prahu za posipanje,
kupine i listić nane za ukrašavanje.
Kalup za tortu podmažite i pospite mlevenim lešnicima. Kupine operite, ocedite i pomešajte sa gustinom. Penasto umutite puter, šećer i jaja. Dodajte cimet, limunovu koru i postepeno sipajte brašno, prašak za pecivo i lešnike. Pola količine testa sipajte u kalup, rasporedite kupine, prelijte ostatkom testa i pecite u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Ohlađenu koru isecite vodoravno na dva dela. Slatku pavlaku umutite sa šlag fiksom i vanilin šećerom. Donju koru premažite sa 2/3 šlaga, poklopite drugom korom, pospite šećerom u prahu, ukrasite šlagom, kupinama i listićem nane.
Primjedbe
Objavi komentar