GABRIELA KOLAČ

Tijesto:
✦5 bjelanjaka
✦25 dag šećera
✦10 dag mljevenih oraha
✦1 žlica krušnih mrvica 
Krema:
✦5 žumanjaka
✦15 dag šećera
✦1 žličica arome vanilije
✦3 žlice oštrog brašna
✦2,5 dcl mlijeka
✦25 dag maslaca
✦po želji malo ruma 


Priprema:

Čvrsto izmiksati bjelanjke, postu­pno dodati šećer i na kraju kuhačom umije­šati orahe i krušne mrvice. U kalup veličine pećnice obložen papirom za pečenje raspo­rediti smjesu i peći na 180 °C, 35 – 40 minuta. 

Priprema:
Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, pa dodati aromu vanilije, brašno i malo mlijeka, te stavite kuhati u ostatak zagrijanog mlijeka dok se ne zgusne, cijelo vrijeme miješajući. U ohlađenu kremu doda­ti dobro izrađeni maslac sobne temperature. Koru prerezati okomito na dva dijela, pa je­dan dio staviti u manji kalup, premazati kre­mom i poklopiti drugim. Dobro ohladiti.

Primjedbe