SOČNA TORTA OD ČOKOLADE I MAKA

Ako volite mak u desertima, ovaj kolač će vas osvojiti! Isprobajte recept za sočnu tortu od čokolade i maka s dodatkom jabuke koja garantira sočnost kolača!
Sastojci
Torta od maka
  • 6 jaja
  • 150 g smeđeg šećera
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 150 g maslaca
  • 1 veća jabuka
  • 200 g mljevenog maka
Čokoladna glazura
  • 130 g čokolade za kuhanje
  • 30 g maslaca
  • 3 žlice ulja
Ostalo
  • malo pekmeza/marmelade od šipka ili višnje
Priprema
Maslac i čokoladu otopite na pari pa ostavite sa strane da se malo rashladi.
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, a bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg. Smjesi od žutanjaka i šećera dodajte otopljenu čokoladu i maslac, mljeveni mak i jednu veću, sitno naribanu jabuku.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojem ste dno prekrili masnim papirom. Kolač pecite otprilike 25 minuta na 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Ohlađeni kolač premažite tankim slojem nekog kiselkastog pekmeza, primjerice od višnje ili šipka, a zatim ga prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu čokoladne glazure čokoladu maslac i ulje otopite na pari ili u lončiću na laganoj vatri.
Blidinje.NET/slatkisvijet.com

Primjedbe