Fantastičan čokoladni kolač, kremasta kombinacija bijele i tamne čokolade.
Sastojci:
Sastojci:
Kore:
● 6 jaja
● 6 kašike šećera
● 6 kašike brašna
● 1 prašak za pecivo
● 4 kašike kakaa
● 6 kašike tople vode
● 6 jaja
● 6 kašike šećera
● 6 kašike brašna
● 1 prašak za pecivo
● 4 kašike kakaa
● 6 kašike tople vode
Milk krem:
● 1 l mlijeka
● 100 g gustina
● 4 kašike šećera
● 100 g bijele čokolade
● 250 g margarina
● 150 g šećera u prahu
● 100 g gustina
● 4 kašike šećera
● 100 g bijele čokolade
● 250 g margarina
● 150 g šećera u prahu
Toping:
● 200 g mliječne čokolade
● 5 kašike mlijeka
● 4 kašike šećera
● 150 g margarina
● 5 kašike mlijeka
● 4 kašike šećera
● 150 g margarina
Priprema:
Kore: Jaja umutiti sa šećerom. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješati, dodati umućenim jajima i sve lagano zamiješati. Dodati i vodu i sjediniti masu. Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje (koru presjeći na pola ). Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem: Od litre mlijeka odvojiti 150 ml i zamiješati sa gustinom i šećerom. U preostalo mlijeko dodati bijelu čokoladu i staviti da provri. U provrelo mlijeko dodati gustin i kuhati dok ne dobije potrebnu gustinu. Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping: Čokoladu, šećer, mlijeko i margarin kuhati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje: Koru premazati bijelim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Izvor: Namirnice.ba
Primjedbe
Objavi komentar