Ako volite kremaste kolače i okus banane, onda je ovo pravi recept za vas!
Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
100 g šećera
3 žlice vode
50 g oštrog brašna
15 g kakaa u prahu
1 praška za pecivo
6 jaja
100 g šećera
3 žlice vode
50 g oštrog brašna
15 g kakaa u prahu
1 praška za pecivo
Za kremu:
300 ml mlijeka
35 g oštrog brašna
50 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
300 ml mlijeka
35 g oštrog brašna
50 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
Za ukrašavanje:
4 banane
2 šlag pjene
250 ml mlijeka
4 banane
2 šlag pjene
250 ml mlijeka
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na vrećici.
Savjet:
Banane obvezno nakapajte limunovim sokom da ne potamne.
Banane obvezno nakapajte limunovim sokom da ne potamne.
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar