POSNA ŠVARCVALD TORTA BEZ JAJA

KORA:

  • 3 čaše vode
  • 2 čaše šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 20 punih kašika brašna
  • 4 kašike kakaa
  • 2 stangle rendane posne čokolade
  • 1 kasika mlevenog keksa
  • 8 kasika ulja
  • 6 kasika dzema od kajsije

Priprema kora:

Sve sastojke pomešati i zamutiti varjašom. Peći u većem plehu 2 kore pa ih podeliti na 2 dela (dobiju se 4 kore).

Fil 1:

Na tihoj vatri polako otopiti 0,5 l slatke posne Halta pavlake (paziti da ne ključa), 300 g  posne čokolade i sve to ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g prah šećera i sve sjediniti.

Fil 2:

Jedna tegla kompota od višanjaili kesu zamrznutih koje naprskamo sa malo ruma (ko ne voli rum ne mora).

Fil 3:

Umutiti 0,5 l slatke pavlake.
Filovati – kora, čokoladni fil, višnje, fil od slatke pavlake…Na vrh staviti samo fil od slatke pavlake.

Primjedbe