– 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
– 6 dl vode
– 600 gr šećera
– 600 gr mlevenog maka
– 250 gr margarina
– 2 kašike džema od kajsije
– 2 vanil šećera
– 150 gr sojinog mleka u prahu
– 6 dl vode
– 600 gr šećera
– 600 gr mlevenog maka
– 250 gr margarina
– 2 kašike džema od kajsije
– 2 vanil šećera
– 150 gr sojinog mleka u prahu
Sastojci za glazuru:
– 100 gr crne posne čokolade za kuvanje
– 50 gr margarina
– 100 gr šećera
– 100 gr crne posne čokolade za kuvanje
– 50 gr margarina
– 100 gr šećera
- Vodu ( 3 dl ) i šećer stavite da se kuvaju.U posebnoj činiji razmutite 2 dl vode sa 150 gr sojinog mleka u prahu.Kad voda provri, polako dodajte razmućenu vodu i sojino mleko u prahu.Pustite da provri kao kad kuvate obično mleko .
- Smanjite temperaturu ringle i dodajte mleveni mak. Kuvajte 2-3 minuta pa sklonite sa ringle i dodajte margarin isečen na kockice.Polako mešajte da se margarin ravnomerno otopi i sjedini sa makom. Dodajte i 2 kašike džema od kajsije i sjedinite.
- Toplim filom premazujte kore. Na svaku koru stavite 4-5 kašika fila. Poslednju koru ne premazujte. Kad završite filovanje tortu odozgo pritisnite težim predmetom i ostavite da se skroz ohladi (najbolje preko noći).
- Sutradan tortu prelijte glazurom pripremljenom na sledići način :– 100 gr crne ili bele posne čokolade
– 50 g magarina
– 100 gr šećera- Stavite čokoladu sa margarinom da se otopi na tihoj vatri pa dodajte šećer. Kad se šećer otopi i masa izjednači, sklonite sa ringle i sačekajte minut-dva da se malo prohladi pa prelijte preko torte, ravnomerno rasporedite čokoladnu glazuru i ostavite da se stegne.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar