KOLAČ S BOBIČASTIM VOĆEM S PRELJEVOM OD VRHNJA


  • Zamrznuto bobičasto voće 750 g
  • Maslac 200 g
  • Šećer 225 g
  • Vanilin šećer 1 pak
  • Jaja 7 kom
  • Sol
    prstohvat
  • Brašno 400 g
  • Prašak za pecivo 1 pak
  • Mlijeko 125 ml
  • Kiselo vrhnje 200 g
  • Upute za pripremu

    Vrijeme kuhanja: 70 Minuta
    Priprema:
    Bobičasto voće očistiti i oprati, veće komade, kao što su jagode, usitniti. Nekoliko grozdova ribiza ostaviti za ukrašavanje.
    Kremasto izmiješati maslac, 175 g šećera i sol. 4 jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Pomiješati brašno i prašak za pecivo, naizmjenično kratko izmiješati s mlijekom. Tijesto staviti u namašćen ili papirom obložen pravokutni kalup za nabujke (22 x 30 cm), po tijestu rasporediti bobičasto voće. Kolač peći 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C. 
    U međuvremenu izmiješati kiselo vrhnje, preostala jaja, preostali šećer i vanilin šećer. Ravnomjerno rasporediti na djelomično pečeni kolač i peći na istoj temperaturi još 20-25 minuta. Ostaviti da se u potpunosti ohladi, zatim izrezati na 12 komada i ukrasiti preostalim ribizom.

Primjedbe