Priprema:
Bobičasto voće očistiti i oprati, veće komade, kao što su jagode, usitniti. Nekoliko grozdova ribiza ostaviti za ukrašavanje.
Kremasto izmiješati maslac, 175 g šećera i sol. 4 jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Pomiješati brašno i prašak za pecivo, naizmjenično kratko izmiješati s mlijekom. Tijesto staviti u namašćen ili papirom obložen pravokutni kalup za nabujke (22 x 30 cm), po tijestu rasporediti bobičasto voće. Kolač peći 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C.
U međuvremenu izmiješati kiselo vrhnje, preostala jaja, preostali šećer i vanilin šećer. Ravnomjerno rasporediti na djelomično pečeni kolač i peći na istoj temperaturi još 20-25 minuta. Ostaviti da se u potpunosti ohladi, zatim izrezati na 12 komada i ukrasiti preostalim ribizom.
Primjedbe
Objavi komentar