Potrebni sastojci:
- 12 granola pločica
- 2 kašike smeđeg šećera
- ¼ šolje brašna
- 3 kašike otopljenog putera
- 2 belanca
- ½ šolje šećera
- 1 šolja pavlake za šlag
- 1 limun
- 120 g krem sira
- 1 ½ šolja naseckanih jagoda
Granola pločice stavite u multipraktik i sameljite ih u sitne mrvice. Podelite na dva jednaka dela. U veću posudu za mešanje sipajte polovinu mrvica, smeđi šećer, brašno i otopljeni puter, sve dobro izmešajte i rasporedite na dno četvrtastog kalupa, dobro utisnite i poravnajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 175C, 10 minuta.
U posebnoj posudi mutite belanca i šećer, električnim mikserom, dodajte pavlaku i nastavite mutiti još pet minuta. U posebnoj posudi pomešajte krem sir i limunov sok da dobijete glatku kremu, umešajte smesu belanca i šlaga, zatim i jagode.
U vatrostalnu posudu slažite polovicu kore, utisnite je u dno, preko prelijte kremu pa sve pospite ostatkom mrvica i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
http://lifepressmagazin.com
Primjedbe
Objavi komentar