SASTOJCI
ZA PRHKO TIJESTO
ZA NADJEV
200 g brašna
2 žlice šećera
prstohvat soli
1 jaje
100 g hladnog maslaca
4 kruške (npr. viljamovke)
3 žlice šećera
prstohvat mljevenog cimeta
300 g čokolade za kuhanje
2 žlice milerama
1 žlica jako zaslađene kuhane crne kave
50 g omekšalog maslaca
50 g slatkog vrhnja
2 žlice sjeckanih badema
1 žlica šećera u prahu
200 g brašna
2 žlice šećera
prstohvat soli
1 jaje
100 g hladnog maslaca
4 kruške (npr. viljamovke)
3 žlice šećera
prstohvat mljevenog cimeta
300 g čokolade za kuhanje
2 žlice milerama
1 žlica jako zaslađene kuhane crne kave
50 g omekšalog maslaca
50 g slatkog vrhnja
2 žlice sjeckanih badema
1 žlica šećera u prahu
PRIPREMA
- Istresite brašno na stol u obliku hrpice, pomiješajte ga sa šećerom i solju te u sredini napravite jamicu.Po rubovima brašna rasporedite hladni maslac narezan na kockice, u sredinu stavite razmućeno jaje i 3 žlice mlake vode pa sve dobro nasjeckajte velikim nožem da se sastojci povežu.
- Nastavite mijesiti rukama dok ne dobijete jednolično tijesto, oblikujte ga u kuglu, omotajte u prozirnu foliju te ostavite 30 min u hladnjaku.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi pa njime obložite namašćeni duguljasti kalup (11 x 35 cm).
- Na tijesto položite komad papira za pečenje i suhi grah te ga pecite otprilike 20 min. Kad bude gotov, uklonite papir i grah, a podlogu ostavite da se ohladi.
- Kruške ogulite, narežite ih na ploške i očistite od koštica. Propirjajte ih 8-10 min u 150 ml vode sa 2 žlice šećera i cimetom da omekšaju, a potom ih ocijedite.
- Nasjeckanu čokoladu otopite na pari. Izmiješajte mileram i kavu, umiješajte ih u otopljenu čokoladu, a nakon toga malo-pomalo umiješajte omekšali maslac.
- Stucite slatko vrhnje s ostatkom šećera pa ga zajedno s bademima primiješajte u čokoladnu kremu.
- Kremu od čokolade razmažite u jednoličnom sloju po prhkom tijestu, gore posložite ocijeđene kruške te ostavite kolač da se dobro ohladi.
- Pitu izrežite na 8 komada, pospite šećerom u prahu i, po želji, ukrasite čokoladnim zrncima kave.
- http://kuhaj.story.hr
Primjedbe
Objavi komentar