CARUSO ŠNITE

Tko voli čokoladu, bit će odušeljen caruso šnitama koje se naprosto tope u ustima.

Sastojci
- 4 žutanjka
- 14 dkg putera
- 14 dkg šećera
dobro umješati, pa dodadati
- 10 dkg ribane čokolade
- 10 dkg mljevenih lješnjaka (ili oraha)
- 7 dkg brašna
Izmješati žutanjke, maslac i šećer u pjenastu jednoličnu smjesu, pa dodadati ribanu čokoladu, mljevene lješnjake i brašno. Za pjenasto tijesto koje će se topiti u ustima bitno je da čokolada za kuhanje bude naribana. Naravno, ovo je mala tajna za caruso šnite. Nije pogrešno staviti niti rastopljenu čokoladu, ali tada će šnite biti manje rahle.
Dobro izmješati i na kraju nježno dodati snijeg od bljelanjka. Bjelanjke je najbolje ručno umješati kako bi snijeg od bjelanjaka zadržao čim više zraka (tj. kako bi ostao što većeg volumena).
Peći na 150° 30 minuta.

Glazura
- 3 rebra čokolade ( odnosno 10 dkg)
- 3 žlice šećera
- 3 žlice vode
- 15 dkg maslaca
Čokoladu rastopiti na pari s vodom i šećerom i gusto ukuhati. Treba paziti da se makne s vatre čim se čokolada rastopi kako se bi napravile grudice. U tu smjesu polagano dodati otprilike 15 dkg maslaca.
Preliti po ohlađenom tijestu i pustiti 2-3 sata da se hladi, pa narezati.

Primjedbe