Biskvit:
3 bjelanjka
3 žlice šećera
1 žlica brašna
1 mala žlica praška za pecivo
3 žlice sitno mljevenih badema
Pripremiti kalup promjera 24 cm.
Bjelanjke umutiti sa šećerom u čvrsti snijeg, dodati ostale sastojke i lagano žlicom ujednačiti smjesu.
Peći 10-ak min. na 180 stupnjeva.
Ispeći tri ovakva biskvita i poškropiti sa malo mlijeka te ohladiti.
Krema:
9 žutanjaka
0,7 l. mlijeka
8 žlica šećera
1 puding od vanilije
6 žlica gustina
3 vanilin šećera
10 rafaelo kuglica
100 gr. maslaca
1 dcl. ulupanog vrhnja
Pola litra mlijeka staviti u šerpicu, dodati šećer i pustiti da prokuha.
U 2 dcl. mlijeka umutiti puding, gustin i žutanjke i dodati mlijeku kad zakipi.
Mješati da ne zagori, kad se zgusne maknuti sa vatre.
U mlaku kremu dodati masla, a u hladno vrhnje za šlag i rafaelo kuglice koje smo predhodno usitnili u blenderu.
Ja sam ostavila na krupnije komade da mi se rafaelo fino osjeti u kremi.
Potrebno još:
2 dcl. vrhnja za šlag
Kompot od marelica(750 gr.)
Kokos za posip i rafaelo i gioto kugle za dekoraciju.
Na prvi biskvit namazati trećinu kreme i na nju poslagati na kockice narezane marelice, namazati šlag po marelicama tek toliko da ih pokrije, poklopiti biskvitom, ponoviti postupak...
Na kraju tortu obilno posuti kokosom i ukrasiti po želji.
http://tortekolaciivanka.blogspot.com/
3 bjelanjka
3 žlice šećera
1 žlica brašna
1 mala žlica praška za pecivo
3 žlice sitno mljevenih badema
Pripremiti kalup promjera 24 cm.
Bjelanjke umutiti sa šećerom u čvrsti snijeg, dodati ostale sastojke i lagano žlicom ujednačiti smjesu.
Peći 10-ak min. na 180 stupnjeva.
Ispeći tri ovakva biskvita i poškropiti sa malo mlijeka te ohladiti.
Krema:
9 žutanjaka
0,7 l. mlijeka
8 žlica šećera
1 puding od vanilije
6 žlica gustina
3 vanilin šećera
10 rafaelo kuglica
100 gr. maslaca
1 dcl. ulupanog vrhnja
Pola litra mlijeka staviti u šerpicu, dodati šećer i pustiti da prokuha.
U 2 dcl. mlijeka umutiti puding, gustin i žutanjke i dodati mlijeku kad zakipi.
Mješati da ne zagori, kad se zgusne maknuti sa vatre.
U mlaku kremu dodati masla, a u hladno vrhnje za šlag i rafaelo kuglice koje smo predhodno usitnili u blenderu.
Ja sam ostavila na krupnije komade da mi se rafaelo fino osjeti u kremi.
Potrebno još:
2 dcl. vrhnja za šlag
Kompot od marelica(750 gr.)
Kokos za posip i rafaelo i gioto kugle za dekoraciju.
Na prvi biskvit namazati trećinu kreme i na nju poslagati na kockice narezane marelice, namazati šlag po marelicama tek toliko da ih pokrije, poklopiti biskvitom, ponoviti postupak...
Na kraju tortu obilno posuti kokosom i ukrasiti po želji.
http://tortekolaciivanka.blogspot.com/
Primjedbe
Objavi komentar