Kore:
2 puta po:
3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice maka
1žlica brasna
pola praška za pecivo
Umutiti bjelanke sa šećerom, dodati ostale sastojke, lagano žlicom promjesati i sipati u kalup promjera 26cm koji smo predhodno oblozili alu folijom.Peći na 175 stupnjeva, 10 min.
ispeći dvije ovakve kore, malo ih natopiti mlakim mlijekom.
Krema od vanilije:
0,5 l. mlijeka
8 žlica šećera
1 puding od vanilije
5 žlica gustina
1 bijela milka čokolada
6 žutanjaka
2 dcl. vrhnja za šlag
100 gr. margarina
3 dcl. mlijeka staviti da kuha sa šećerom.
u 2 dcl mlijeka umutiti puding, gustin i žutanjke.
Umjesati smjesu u prokuhano mlijeko i mjesati da se zgusne, dodati bijelu čokoladu i margarin.
ohladiti.
Umutiti vrhnje i dodati u hladnu kremu.
Voćna krema:
vrećica ledo sumskog voća (450gr.)
3 žlice šećera
1 puding od vanilije
u blenderu izmiksati voće.
Staviti ga u šerpicu da kuha, dodati šećer.
U malo vode umjesati puding od vanilije i dodati u voće kad prokuha.
Promješati dok se zgusne.
Prvu koru staviti na tacnu i preliti sa pola mlake voćne kreme, staviti u hladnjak na par minuta da se malo stegne.
Po voćnoj kremi premazati kremu od vanilije, poklopiti korom, pa opet preliti voćnom kremom, staviti u hladnjak i pemazati ostatkom od vanilija kreme.
Tortu preliti sa 1dcl. vrhnja za šlag i 100gr. čokolade koje smo istopili na pari.
Dragi moji nadam se da će vam se svidjeti i ovaj recept.
http://tortekolaciivanka.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar