POSNA KAPRI TORTA

Umesto kora keks, preliv od čokolade, žele od jagoda ( ali može i od malina, kupina, borovnica, voćnog mixa ) i još jedan krem od soka i pudinga od vanile. Ova posna kapri torta je apsolutno fantastičnog ukusa, odlična kombinacija sastojaka pa može da se pravi i kada nije post, u letnjem periodu da se ne zadržavamo mnogo oko šporeta.

Potrebno:
  • 4 x po 16 komada petit keksa, to je nekih 800 gr, jedan red je 16 komada, pa 4 takva reda
  • 300 gr čokolade za kuvanje
  • 6 kašika ulja
Fil I:
  • 1l soka od narandže
  • 3 pudinga sa ukusom vanile
  • 3 kašike šećera
  • 200 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
Fil II:
  • 300 gr malina ( jagoda, ja stavila maline jer više volimo )
  • 400 ml vode
  • 2 pudinga sa ukusom maline ili jagode
  • 8 kašika šećera
  • 50 gr margarina
Priprema:
Razmutiti puding i šećer sa 200 ml soka, a ostatak staviti da provri.
Zakuvati puding kad provri pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Malinama dodati 5 kašika šećera i 200 ml vode.
Ostaviti da provri, ispasirati pasirkom za krompir i ostaviti da vri još minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.
Za to vreme razmutiti puding sa ostakom šećera i 200 ml vode pa zakuvati u kašu od malina ili jagoda.
Kada se zgusne dodati 50 gr margarina, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre.
Dok čekamo da se filovi ohlade podeliti keks i otopiti čokoladu sa uljem, izmešati, treba da je redje, da se lako maže na keks i da ima za sva 4 reda. Ukoliko vam se zgusne malo opet zagrejete.
Poslagati prvi red od 16 komada keksa u oblik koji vama odgovara pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.
Ulupati penasto 200 gr margarina sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i sve umutiti.
Žele posto se stegao umutiti mikserom i otpustiće.
Na keks naneti fil od vanile pa od malina i opet poslagati preko keks, pa premazati čokoladom.
Ponavljati postupak dok ne utrošite i poslednji red keksa, njega takodje premazati čokoladom. Ukoliko vam i nije ostalo nije strašno, gornji red će biti bez čokolade i to ništa ne smeta.
Dekorisati po želji. U zdravoj hrani ima da se kupi posni šlag.
Ostaviti obavezno da odstoji preko noći da keks otpusti.
Prijatno.

Primjedbe