POTREBNO:
ZA KORU:
100 g jafa keksa, 50 g keksa sa kakaoom, 50 g mlevenih oraha, 100 g margarina.
ZA FIL:
500 g krem sira, 2 dl slatke pavlake, 50 g bele čokolade, 50 g šećera u prahu, 2 vanilin šećera, 10 g želatina, maline
PRIPREMA:
Sastojke za podlogu samleti i sjediniti. Dodati maslac i zamešati smesu koju potom treba rastanjiti na dno kalupa. Želatin potopiti u malo vode da nabubri. Izmiksati slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom, otopiti na pari belu čokoladu pa je dodati umućenoj pavlaci. Zatim dodati i sir, sve sjediniti i dodati želatin otopljen na blagoj vatri. Pola fila istresti preko podloge, zatim poređati maline, pa drugu polovinu fila. Dekorisati malinama i belom čokoladom.
(Blic žena)
ZA KORU:
100 g jafa keksa, 50 g keksa sa kakaoom, 50 g mlevenih oraha, 100 g margarina.
ZA FIL:
500 g krem sira, 2 dl slatke pavlake, 50 g bele čokolade, 50 g šećera u prahu, 2 vanilin šećera, 10 g želatina, maline
PRIPREMA:
Sastojke za podlogu samleti i sjediniti. Dodati maslac i zamešati smesu koju potom treba rastanjiti na dno kalupa. Želatin potopiti u malo vode da nabubri. Izmiksati slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom, otopiti na pari belu čokoladu pa je dodati umućenoj pavlaci. Zatim dodati i sir, sve sjediniti i dodati želatin otopljen na blagoj vatri. Pola fila istresti preko podloge, zatim poređati maline, pa drugu polovinu fila. Dekorisati malinama i belom čokoladom.
(Blic žena)
Primjedbe
Objavi komentar