LJUBIČASTA TORTA S OREO KEKSOM

Biskvit:

5 jaja (odvoji bjelanjke i žutanjke)
10 žlica šećera
8 žlica brašna
1 prašak za pecivo
100 gr. prženih,krupnije mljevenih lješnjaka
1 dcl. ulja
1 dcl. vode

Umutiti bjelanjak sa pet žlica šećera,isto tako i žutanjak sa pet žlica šećera te mu dodati ulje,vodu,brašno,prašak za pecivo i lješnjak,te na kraju dodati ulupani bjelanjak i promješati žlicom lagano.
Peći na 180 stupnjeva nekih 35-40 min,provjerit čačkalicom.
Promjer kalupa je fi 22

Krema:

0,5 kg. maskarpone sira
2 dcl. vrhnja za šlag
3 žlice linolade kokos
15 oreo keksića

Vrhnje za šlag umutiti da bude čvrsto i dodati mu maskarpone i linoladu.
Mikserom dobro  sjediniti.
Oreo keks  izmrviti i umješati lagano u kremu.

Biskvit dobro ohlađen izrezati u četri tanke korice i pošpricati ih sokom jedne naranče.
Kremu podjeliti u tri djela i filovati tortu.
Biskvit,poškropiti sokom,trećina kreme,biskvit itd...
Ako volite neslađe,stavite manje linolade.

Primjedbe