LEDENE KOCKE S LIMUNOM I JAGODAMA

Kremasti užitak s jagodama kojeg izvan njihove sezone jednostavno možete zamijeniti ljetnim bobicama kao što su maline, borovnice, ribizli, aronija...

Sastojci
Čokoladni biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice ulja
3 žlice kakao praha
3 žlice oštrog brašna
Zaljev
200 ml vode
100 g šećera
Krema s jagodama
500 ml mlijeka
2 pudinga od limuna ili kokosa
3 žlice šećera
250 ml vrhnja za šlag (36 % mm)
1 kremfix/šlagfix
8 žlica šećera u prahu
100 g nasjeckanih jagoda
Čokoladna glazura
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice šećera
3 žlice vode
60 g maslaca

Priprema
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i uljem pa dodajte prosijani kakao i brašno. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
Biskvitnu smjesu izlijte u veći kalup za pečenje (20x35 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite cca 20 minuta na 180°C. Čačkalicom isprobajte je li biskvit pečen.
Vodu i šećer zagrijte do vrenja pa kuhajte 3 minute. Vrući sirup žlicom lagano polijevajte preko toplog biskvita.
Puding skuhajte u mlijeku uz dodatak šećera pa ohladite.
Vrhnje za šlag izmiksajte sa šećerom u prahu i šlagfixom (kremfixom), pomiješajte s ohlađenim pudingom pa mikserom dobro sjedinite kremu. Na kraju umiješajte nasjeckane jagode.
Kremu premažite preko ohlađenog biskvita i prelijte čokoladnom glazurom.
Za pripremu glazure čokoladu, šećer i vodu zagrijte tako da se čokolada otopi, ali da ne zakuha. Zatim dodajte maslac narezan na listiće i miješajte dok se ne otopi. Kolač prije posluživanja dobro ohladite.

Primjedbe