Ovaj kolač, popularan brauni, bogat je zdravim nezasićenim mastima, vlaknima i vitaminom E koji je dobar za kožu, ali i niz drugih funkcija u organizmu. CookingLight podelio je ovu nešto zdraviju verziju ukusne poslastice.
Potrebno je:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U velikoj činiji pomešajte jaja, krupni šećer i smeđi šećer i mešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte bademov maslac, kafu i vanilu dok se ne sjedine. Lagano promešajte kakaov prah i so.
Ulijte smesu u pripremljenu posudu za pečenje. Peći na 180 stepeni od 24 do 26 minuta, isprobajte čačkalicom da li je kora ispečena.
Neka se kolač hladi 10 minuta.
Izvadite ga iz posude i pustite da se ohladi.
Stavite urme, kokosovo ulje, kakaov prah i kašiku vode u blender. Kad dobijete glatku smesu, vodu dodajte dok ne postignete ujednačenost. Prelijte glazuru preko braunija, pospite bombone i secite kolač.
https://superzena.b92.net/
Potrebno je:
- 2 velika jaja
- pola šoljice krupnog šećera
- pola šoljice tamnosmeđeg šećera
- 1 šoljica bademovog maslaca
- 3 kašike kafe
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- četvrtina šoljice kakao-praha
- pola kašičice soli
- 2 kašike sitnih bombona
- 8 urmi
- 1 kašika kokosovog ulja
- četvrtina šoljice tople vode
Potrebno je:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U velikoj činiji pomešajte jaja, krupni šećer i smeđi šećer i mešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte bademov maslac, kafu i vanilu dok se ne sjedine. Lagano promešajte kakaov prah i so.
Ulijte smesu u pripremljenu posudu za pečenje. Peći na 180 stepeni od 24 do 26 minuta, isprobajte čačkalicom da li je kora ispečena.
Neka se kolač hladi 10 minuta.
Izvadite ga iz posude i pustite da se ohladi.
Stavite urme, kokosovo ulje, kakaov prah i kašiku vode u blender. Kad dobijete glatku smesu, vodu dodajte dok ne postignete ujednačenost. Prelijte glazuru preko braunija, pospite bombone i secite kolač.
https://superzena.b92.net/
Primjedbe
Objavi komentar