EUFORIJA - TORTA S JAGODAMA I MASKARPONEOM

Biskvit:

125 gr. maslaca
200 gr. šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
Pola praška za pecivo

150 gr. brašna
2 žlice kakaa

Jaja i šećer dobro upjeniti i dodati ostale sastojke.
Smjesu sipati u kalup fi 28 koji smo prekrili pek papirom.
Peći nekih 15-ak min. na 180 stupnjeva.
Provjeriti čačkalicom.
Biskvit ohladiti.

Krema:

250 gr. maskarponea
250 gr. sira(npr. vivis)
75 gr. šećera
1 želatina(i pet žlica mlijeka)
125 ml. šlaga
100 gr. sjeckane čokolade

Želatinu utopiti u mlijeku i dodati u ulupani šlag te dodati ostale sastojke.
Kremu namazati na ohlađen biskvit.
Na kremu poslagati jagode (oko pola kile) i preliti preljevom za torte.
Ohladiti.

Primjedbe