Ova savršena poslastica gotova je za vrlo kratko vreme i što je najvažnije ne peče se. Divna kremasta torta sa belom i tamnom čokoladom oduševiće vaše ukućane i goste. Idealna je za sve prilike, a posebno u ovim toplim danima, jer kad se dobro rashladi ona je poput sladoleda.
Priprema:
Skuvati puding, dodati šećer po želji, pa ga podeliti na dva dela. U jedan dodati crnu a u drugi belu čokoladu. Sve izjednačiti. Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku, pa izjednačiti.
Pola pavlake dodati u puding sa belom čokoladom, a drugu polovinu u puding sa tamnom čokoladom. Sve mikserom dobro izmiksati. Okrugli pleh obložiti pek-papirom, pa na dno poređati sedam piškota koje provučete kroz sok, odozgo krem tamni, preko njega beli, pa opet red piškota. Ostaviti u frižider na jedan sat, pa tortu prevrnuti u tacnu.
Odozgo nafilovati po želji, ja sam prelila glazurom čokolade. Najbolje da torta prenoći da lepo upije i stegne se.
https://superzena.b92.net
Potrebno je:
- 3 pudinga od vaniile
- 200 gr šećera
- 600 ml mleka
- 2 pakovanja piškota
- 300 ml soka za piškote
- 100 gr čokolade bele
- 100 gr čokolade tamne
- 200 gr kisele pavlake
- 400 gr slatke pavlake
Priprema:
Skuvati puding, dodati šećer po želji, pa ga podeliti na dva dela. U jedan dodati crnu a u drugi belu čokoladu. Sve izjednačiti. Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku, pa izjednačiti.
Pola pavlake dodati u puding sa belom čokoladom, a drugu polovinu u puding sa tamnom čokoladom. Sve mikserom dobro izmiksati. Okrugli pleh obložiti pek-papirom, pa na dno poređati sedam piškota koje provučete kroz sok, odozgo krem tamni, preko njega beli, pa opet red piškota. Ostaviti u frižider na jedan sat, pa tortu prevrnuti u tacnu.
Odozgo nafilovati po želji, ja sam prelila glazurom čokolade. Najbolje da torta prenoći da lepo upije i stegne se.
https://superzena.b92.net
Primjedbe
Objavi komentar