- 3 bjelanjka
- 6 žlica šećera
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žlica glatkog brašna
- 125 g neslanog kikirikija
- 6 žumanjaka
- 500 ml mlijeka
- 6 žlica šećera
- 80 g gustina
- 200 g maslaca
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 velike Snickers čokoladice
- 2 žlice nasjeckanog kikirikija
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica kikirikija
- 1 velika Snickers čokoladica
- čokoladni preljev
- karamel preljev
Kore s kikirikijem
Krema
Dekoracija
Način pripreme:
- Bjelanjke izmiksajte u snijeg pa postupno dodajte malo po malo šećera i limunov sok. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok se šećer ne otopi. Dodajte brašno i kikiriki kojeg ste usitnili u blenderu pa kuhačom lagano izmiješajte smjesu. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) i lijepo poravnajte površinu. Koru pecite 15 minuta na temperaturi od 170 °C. Na isti način pripremite još jednu ovakvu koru.
- Za pripremu kreme žutanjke izmiksajte sa šećerom, gustinom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja pa dodajte pripremljene žutanjke. Kremu kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim ju premjestite u veću zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu dodajte maslac sobne temperature i dobro ju izmiksajte. Podijelite kremu na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodajte na pari otopljenu čokoladu.
- Na podlogu za torte stavite prvu koru i premažite ju tankim slojem nutelle. Preko nutelle posipajte malo sjeckanog kikirikija te jednu nasjeckanu Snickers čokoladicu. Premažite tortu svijetlom kremom i prekrijte drugom korom. Drugu koru na isti način premažite nutellom, posipajte kikirikijem i Snickers čokoladicom te premažite čokoladnom kremom. Cijelu tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite kikirikijem, Snickers čokoladicom te čokoladnim i karamel preljevom.
- Po želji, bočne stranice torte ukrasite usitnjenim keksima i kikirikijem.
*Navedeni sastojci dovoljni su za jednu koru, a za pripremu torte potrebne su vam dvije kore.
Primjedbe
Objavi komentar