SAŠKIN KOLAČ

Kora:
  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike kokosa
  • 1/2 praška za pecivo
Beze kora:
  • 5 belanaca
  • 12 kašika šećera
Krem:
  • 5 žumanaca
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike vrele vode
  • 2 kašike instant ili ness kafe
  • 200gr margarina
  • 100gr šećera u prahu
Glazura:
  • 100gr čokolade
  • 100ml slatke pavlake
Priprema:
Ulupajte jaja sa šećerom pa dodajte brašno, kokos i prašak za pecivo. Istresti u podmazan pleh pa peći na 180 stepeni 15 minuta.
Za to vreme ulupati belanca sa šećerom pa raširiti preko kore i vratiti u rernu još 30 minuta.
U vrloj vodi razmutite kafu i ostavite da se ohladi.
Mešajte na pari žumanca sa šećerom pa dodajte kafu i mešajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se skroz ohladi pa ulupajte margarin sa pećerom, pa dodavajte krem i mutite.
Preko pečenog biskvita sa beze korom nanesite krem.
Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom pa ostavite da se ohladi i odgore isprskajte.
Ohladite kolač pa ga poslužite.

Primjedbe