- 500 g brašna
- 200 g margarina
- 200 g šećera,
- 1 kesica praška za pecivo
- 40 g kakaa
- 2 jaja,
- 200 ml mleka
Krem :
- 800 ml mleka,
- 8 kašika brašna,
- 4 kesice vanilin šećera
- 350 g margarina
- 400 g šećera u prahu
- piškota da popunite jedan red,
- 150 ml ruma ili ekstrat ruma, po ukusu
Ostali sastojci:
- 200 g bele čokolade,
- 30 g margarina,
Priprema:
Pomešajte brašno i margarin, dodajte šećer, prašak za pecivo, kakao, jaje i mleko. Mesite dok ne dobijete testo pa podelite na dva dela. Ispecite dva lista na 180 stepeni u velikoj tepsiji.
Brašno. šećer, vanilin šećer pomešajte sa hladnim mlekom pa stavite na laganu vatru da se skuva uz mešanje. Kad se zgusne sklonite sa vatre da se ohladi. Ulupajte margarina sa 3 kašike šećera u prahu pa margarinu postepenod odavati krem. Na kraju dodajte rum po ukusu. Kad se sve izjednačilo staviti prvu koru u tepsiju u kojoj se pekla i pola krema, pa odgore red piškota. nije potrebno umakati ih, pa preko ostatak krema i poklopiti drugom korom.
Otopiti čokoladu sa margarinom i preliti kolač pa ostaviti da odstoji par sati u frižideru pa poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar