VRHUNSKE ČOKOLADNE KOCKE SA BANANAMA BEZ PEČENJA

Sastojci
podloga
  • 20 dkg mljevenih petit keksa
  • 15 dkg otopljenog maslaca

crni nadjev
  • 7,5 dcl mlijeka
  • 7 dkg(oko 3 pune žlice) gustine
  • 7 punih žlica šećera
  • 10 dkg tamne čokolade
  • 1-2 žlice kakaa
bijeli nadjev
  • 7,5 dcl mlijeka
  • 7 dkg gustine
  • 6 žlica šećera
  • 10 dkg bijele čokolade
  • + 4-5 komada banana
  • +čokoladna glazura
Priprema
1.     Za podlogu dobro promiješati mljevene kekse sa otopljenim i prohlađenim maslacem te dobro utisnuti u kalup ili tepsiju(oko 36×23)     2.     Za prvi nadjev sa malo mlijeka od navedene količine razmutiti gustin a ostatak staviti sa šećerom nek kuha.U zavrelo dodati  umućen gustin,tamnu čokoladu i kakao.Kuhati dok se ne zgusne te ODMAH vruće istresti na podlogu.     3.     Zatim poslagati banane izrezane po dužini i odmah kuhati bijeli nadjev po postupku kao i tamni samo dodati 10 dkg bijele čokolade.Kad se zgusne ODMAH i njega preliti po bananama.     Za glazuru:     10 dkg tamne čokolade otopiti na pari sa 3dkg maslaca i preliti po kolaču.(ili glazuru koju inače radite)  Dobro ohladiti i tek onda poslužiti,najbolje sutradan. Da glazura ne bi pucala,nož mora biti oštar ili kolač ostavite prije rezanja malo vani da glazura popusti (ako frižider jako hladi)..
Izvor: coolinarika.com

Primjedbe