Sastojci
podloga
- 20 dkg mljevenih petit keksa
- 15 dkg otopljenog maslaca
crni nadjev
- 7,5 dcl mlijeka
- 7 dkg(oko 3 pune žlice) gustine
- 7 punih žlica šećera
- 10 dkg tamne čokolade
- 1-2 žlice kakaa
bijeli nadjev
- 7,5 dcl mlijeka
- 7 dkg gustine
- 6 žlica šećera
- 10 dkg bijele čokolade
- + 4-5 komada banana
- +čokoladna glazura
Priprema
1. Za podlogu dobro promiješati mljevene kekse sa otopljenim i prohlađenim maslacem te dobro utisnuti u kalup ili tepsiju(oko 36×23) 2. Za prvi nadjev sa malo mlijeka od navedene količine razmutiti gustin a ostatak staviti sa šećerom nek kuha.U zavrelo dodati umućen gustin,tamnu čokoladu i kakao.Kuhati dok se ne zgusne te ODMAH vruće istresti na podlogu. 3. Zatim poslagati banane izrezane po dužini i odmah kuhati bijeli nadjev po postupku kao i tamni samo dodati 10 dkg bijele čokolade.Kad se zgusne ODMAH i njega preliti po bananama. Za glazuru: 10 dkg tamne čokolade otopiti na pari sa 3dkg maslaca i preliti po kolaču.(ili glazuru koju inače radite) Dobro ohladiti i tek onda poslužiti,najbolje sutradan. Da glazura ne bi pucala,nož mora biti oštar ili kolač ostavite prije rezanja malo vani da glazura popusti (ako frižider jako hladi)..
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar