Ova torta je veoma kremasta , ima samo jedan red tijesta ostalo je sve kremasto.Recept je iz knjigice “Naše najlepše pecivo sa orasima”.
SASTOJCI
- Tijesto :
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 1 žlica ostrog brašna
- 7 žlica mljevenih oraha
- preliv za tijesto:
- 1 šoljica kuhane crne kafe
- Fil:
- 150 gr. mljevenog keksa
- 250 gr. mljevenih oraha
- 2 dcl. Coca-cola
- 250 gr. margarin
- 200 gr. šečera u prahu
- 100 gr. rastopljene čokolade
- 250 ml. slatke pavlake iz tetrapaka za miksanje
PRIPREMA
- 1. Zagrejte pečnicu na 180 stepeni.
- 2. Izmiksajte prvo bjelanca , zatim dodajte šečer, miksajte dok ne bude gusto.Dodajte žumanjca , zatim orahe i brašno dodajte i izmješajte drvenom kuhačom.Izlijte u kalup za torte 22 cm. i pecite 20-25 minuta.
- 3. Skuhajte jednu šaljicu crne kave, procjedite je od taloga i kad bude tijesto ohlađeno proprskajte i upotrebite svu kafu.
- 4. Mlevene kekse i orahe prelijte sa coca-colom i lijepo izmješajte da se ujednači.5. U drugu posudu izmiksajte pjenasto margarin i dodajte prah šečer i miksajte dok se ne ujednači.Zatim margarin dodajte u smjesu sa keksima i zatim mikserom lijepo izmiksajte.6. Ovu kremu podjelite na dva djela i u jednom dijelu dodajte rastopljenu čokoladu.Zatim na koru namažite prvo tamni deo i odozgo svijetli deo i stvite da se ohladi u frižider.7. Vrhnju ako nije slatko dodajte šečera i izmiksajte u gustu kremu.Namažite cijelu tortu i ohladite opet u frižider.Ukrasite po želji.Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar