TOFIFI TORTA

Potrebno je: 100 g šećera, 3 jaja, prstohvat soli, kesica vanilin šećera, 75 g brašna, puding od karamele, kašičica praška za pecivo, 200 g crne čokolade, 200 g lešnika, 800 g slatke pavlake, kašičica putera i nekoliko "tofifi" bombona za ukrašavanje.

Umutite čvrst sneg od belanaca sa četiri kašike hladne vode i prstohvatom soli, dodajte šećer pomešan s vanilom i posebno umućena žumanca. Postepeno umešajte brašno, prašak za pecivo i puding u prahu. Testo sipajte u kalup za tortu i pecite u rerni na 175 stepeni oko 25 minuta. Na umerenoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, dodajte 150 g čokolade i lešnike isečene na krupnije komade. Mešajte dok se čokolada sasvim ne otopi i stavite u frižider da odstoji pet sati. Koru presecite tako da gornji deo bude tanji, a donji deblji. Donju koru nafilujte sa 2/3 krema, stavite gornju koru, premažite ostatak fila i ostavite u frižideru četiri sata. Ostatak čokolade i puter otopite na pari i kružno (prečnika 10 cm) namažite površinu torte, okolo ukrasite "tofifi" bombonama, ohladite i sevirajte.

(Novosti)

Primjedbe