LENJA PITA S KAJSIJAMA - OČARAVAJUĆI UKUS NAJLJEPŠEG STARINSKOG KOLAČA

Sastojci: 3 jaja, 
čaša šećera, 
čaša ulja
2 čaše brašna
čaša jogurta, 
1 prašak za pecivo, 
1 kg oljuštenih i iseckanih kajsija
2-3 kašike griza, 
šećer u prahu za posipanje.

Priprema: Isečene kajsije prodinstajte na malo ulja da omekšaju, zajedno sa grizom i malo šećera. Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo i jogurt u homogenu smesu.

Dve trećine smese izlijte u podmazan pleh i pecite dok se ne uhvati korica. Izvadite iz rerne, prekrijte kajsijama, a zatim i ostatkom testa. Pecite još oko 30-40 minuta, pa pečenu lenju pitu pospite šećerom u prahu.

Uživajte!

Primjedbe