LCHF TIRAMISU TORTA

Za biskvit promjera 20cm, pripremite:
4 srednje velika jajeta 
60g erythritola u prahu (možete upotrijebiti xylitol, sladilo ili steviju)
prstohvat soli
125g mljevenih badema ili lješnjaka

Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup za tortu promjera 20cm obložite papirom za pečenje. 

Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke tucite s erythritolom u prahu, dok ne dobijete pjenastu smjesu.

Bjelanjke istucite s prstohvatom soli, lagano spatulom pomiješajte sa žumanjcima, a zatim dodajte mljevene bademe. Pecite 15 minuta i ohladite.

Skuhajte kavu, zasladite je sladilom i po želji dodajte malo ruma ili arome ruma.

za kremu:

500g mascarpone sira

200ml slatkog vrhnja za šlag

steviju ili xylitol

prstohvat vanilije u prahu

žlicu kakao praha


Istucite slatko vrhnje i sladilo u šlag, dodajte mascarpone sir i vaniliju. Miksajte da dobijete prozračnu kremu. Kušajte pa po potrebi još zasladite.
Biskvit prerežite, poprskajte kavom. Premažite s pola kreme, poklopite biskvitom. Ponovo poprskajte kavom i premažite kremom. Posipajte kakaom u prahu i ohladite.

Primjedbe