4 srednje velika jajeta
60g erythritola u prahu (možete upotrijebiti xylitol, sladilo ili steviju)
prstohvat soli
125g mljevenih badema ili lješnjaka
60g erythritola u prahu (možete upotrijebiti xylitol, sladilo ili steviju)
prstohvat soli
125g mljevenih badema ili lješnjaka
Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup za tortu promjera 20cm obložite papirom za pečenje.
Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke tucite s erythritolom u prahu, dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Bjelanjke istucite s prstohvatom soli, lagano spatulom pomiješajte sa žumanjcima, a zatim dodajte mljevene bademe. Pecite 15 minuta i ohladite.
Skuhajte kavu, zasladite je sladilom i po želji dodajte malo ruma ili arome ruma.
za kremu:
500g mascarpone sira
200ml slatkog vrhnja za šlag
steviju ili xylitol
prstohvat vanilije u prahu
žlicu kakao praha
Istucite slatko vrhnje i sladilo u šlag, dodajte mascarpone sir i vaniliju. Miksajte da dobijete prozračnu kremu. Kušajte pa po potrebi još zasladite.
Biskvit prerežite, poprskajte kavom. Premažite s pola kreme, poklopite biskvitom. Ponovo poprskajte kavom i premažite kremom. Posipajte kakaom u prahu i ohladite.
Primjedbe
Objavi komentar