Za testo:
3 jaja, 100 g šećera, 1 kašičica narendane limunove kore, 500 g oštrog brašna, 1 prašak za pecivo
Za fil:
500 ml slatke pavlake, 6 listova želatina, 1 korpica malina (možete ih kombinovati i sa drugim voćem), 1 vanilin šećer, 50 g šećera u prahu
Priprema:
Žumanca odvojite od belanaca. Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele. Dodajte limunovu koricu. Brašno prosejte s praškom za pecivo, pa ga varjačom ručno umešajte u prvu smesu. Od belanaca umutite sneg, varjačom ga umešajte u smesu.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
Izlijte smesu i pecite dvadesetak minuta. Probajte čačkalicom da li je pečeno - ako jeste, testo se neće uhvatiti na nju. Ostavite da se ohladi.
Kad se testo ohladilo, iscepkajte listiće želatina i stavite ih u hladnu vodu da omekšaju. Potom ih nakon desetak minuta ocedite i rastopite u posudi na maloj vatri uz stalno mešanje.
Umutite šlag od slatke pavlake i kad postane tvrd, umešajte mikserom želatin polako ga stavljati u šlag.
Presecite testo. Na dno stavite polovinu šlaga, rasporedite maline, stavite drugu polovinu šlaga i gore testo.
Neka stoji u frižideru preko noći.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar