SASTOJCI:
Kore
5 jaja
60 g šećera
100 g brašna
1 prašak za pecivo
malo ekstrakta vanilije
200 g čokolade
100 g kokos-mrvica
za kremu
800 ml kokosovog mlijeka
3 jušne žlice kokosovog šećera
2 pudinga od vanilije
5 jušnih žlica kokosovog maslaca
skuhajte puding od vanilije, zatim u njega umiješajte maslac.
PRIPREMA:
Istući bjelanjke i sol u snijeg, zatim istući žumanjke sa šećerom da bude pjenasto i blijedo, dodati brašno i vaniliju.
Umiješati par žlica snijega da razrijedite mješavinu pa onda polako umiješati tu smjesu u snijeg, pazeći da ne istisnete zrak.
Peći na 180 C oko 15-20 min u kalupu promjera 26 cm.
Rastopite čokoladu na pari te prelijte preko biskvita pa je razmažite po cijelom biskvitu.
Pospite kokos-mrvicama i pustite da se čokolada stisne.
Kremom prelijte tortu i ostavite da se ohladi pa ukrasite rastopljenom čokoladom.
Izvor: super-recepti.xyz
Primjedbe
Objavi komentar