KINDER MAXI KINGS TORTA … BRZA, SUPER SLATKA “NO BAKE” TORTA

Sastojci:
Za Podlogu:
200 g mljevene plazme
100 g mljevenih lješnika
150 g margarina
50 g mlječne čokolade
Za kremu:
500 g mascarpone sira
250 ml šlaga
200 ml slatkog vrhnja
3 kremfixa
Čokoladni preliv:
50 g mlječne čokolade
30 ml šlaga
Dekoracija:
3-4 kinder maxi kings tortice
5-6 isitnjenih lješnika
Karamel preliv:
75 g margarina
125 g šećera
100 ml šlaga
prstohvat soli
Priprema:
Podloga:
Pomješajte plazmu i lješnike i izmješajte, istopite margarin i čokoladu i dodajte u plazmu, dobro izmješajte.
Uzmite posudu za pečenje promjera 24 cm, istresite plazma smjesu i dobro izravnajte (čašom ili kašikom). Ostavite na hladjenje.
Krema:
Izmutite šlag sa kremfixom. U drugoj posudi mutite mascarpone, slatko vrhnje, dok ne dobijete kremastu smjesu. Pomješajte mascarpone kremu sa šlagom i mješajte ručno dok se ne sjedini.
Kremu premažite preko podloge, poravnajte i vratite na hladjenje.
Čokoladni preliv:
Istopite 50 g mlječne čokolade u 30 ml šlaga, ostavite da se malo ohladi i pospite preliv preko kreme. Vratiti na hladjenje :).
Dekoracija:
Isjecite kinder maxi tortice, isitnite lješnike i rasporedite ih preko čokoladnog preliva.
Karamel preliv:
Stavite šećer u posudu za kuhanje, kuhajte na tihoj vatri, uz stalno mješanje dok se skroz ne rastopi, dodajte margarin, šlag, i prstohvat soli, pojačajte vatru dok ne prokuha. Ostavite da se skroz ohladi, zatim prelijte preko cjele torte. Sat vremena hladjenja pa poslužite.
tiramisurecepti.com

Primjedbe