8 bjelanjaka
prstohvat soli
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
5 žlica gorkog kakaa
1 žličica cimeta
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
200 ml tekućeg jogurta
200 ml ulja
Sastojci za kremu od čokolade:
200 g tamne čokolade
250 g Mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
Sastojci za kremu od šumskog voća:
450 g smrznutog šumskog voća
40 g šećera
1 vanilija šećer
1 žličica limunovog soka
2 žlice gustina (s malo tople vode)
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup promjera 19 centimetara premažite maslacem. Bjelanjke zajedno s prstohvatom soli miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka. Postepeno dodajite šećer i vanilija šećer. Nakon što smjesa bjelanjaka i šećera postane glatka pod prstima, dodajte joj ulje i tekući jogurt.
Na kraju pjenjačom umiješajte prosijano oštro brašno, prašak za pecivo, kakao i cimet. Ja sam pekla svaki biskvit posebno. Smjesu sam podijelila na tri dijela i svaki dio pekla 20-ak minuta.
Biskvite pustite da se ohlade, a za to vrijeme napravite kreme. Za kremu od tamne čokolade slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag. U njega umiješajte Mascarpone sir, a tamnu čokoladu s malo slatkog vrhnja otopite na pari.
Nakon što se čokolada ohladila, umiješajte je lagano u smjesu sira i šlaga te ostavite u hladnjaku dok se biskviti hlade. Šumsko voće zajedno sa šećerom i žlicom limunovog soka lagano kuhajte dok ne omekša. Potom ga sa štapnim mikserom usitnite, dodajte mu gustin koji ste prethodno razmutili s malo tople vode i kuhajte na laganoj vatri dok se na zgusne.
Kremu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Nakon što su se biskviti ohladili, slijedi slaganje. Kreme podijelite na tri dijela. Ja sam na biskvit prvo mazala kremu od šumskog voća pa kremu od čokolade. Postupak ponovite tri puta. Ukrasite šlagom i pustite da se ohladi preko noći.
Primjedbe
Objavi komentar