Sastojci
kora
3 jaja
15 kašika šećera
13 kašika ulja
15 kašika mleka
15 kašika brašna
3 kašike kisele pavlake/krem sira
50 gr mlečne čokolade
1 kašika kakao praha
1 kesica praška za pecivo
fil
1 kg kajsija što zrelijih
700 ml mleka
3 kašike gustina
4 kašike brašna
5 kašika šećera u prahu
3 kesice vanilin šećera
125 gr maslaca/margarina
glazura
100 gr milka čokolade, malo mleka
200 gr kisele pavlake
Priprema
U umućen sneg od belanaca i navrh noža soli, dodati šećer i čvrsto umutiti. Dodati žumanca. Uz blago mešanje dodati ulje, u zagrejanom mleku otopljenu čokoladu, kiselu pavlaku, kakao, brašno i prašak za pecivo.
Ja tu smesu podelim u dve jednake činije. Tako mi je najlakše. Polovinu sipam u nauljen pleh-u ovom slučaju sa obručem koji se skida, prečnika 28 cm. Peći jedno 6-7 minuta i izvaditi iz rerne. Poređati kajsije, oljuštene i isečene na četvrtine. Preliti drugom polovinom i peći do kraja.
Da li je pečeno proveravam čačkalicom-provereno pouzdan metod.
Od hladnog mleka, predviđenog za fil uzeti toliko, da se u njemu lepo razmuti brašno i gustin. Ostatak sa vanilin šećerom, zagrejati i u njemu skuvati razmućen gustin i brašno.
Umutiti maslac sa šećerom u prahu. Dodati u ohlađen fil i mikserom izmešati, dok ne postane penasto.
Ja ovaj fil koristim za ruske kape. Uvek sam se pitala zašto mi je tako lep, kada je tako običan-brašno, mleko…
Filom premazati kolač i staviti u frižider. Brzo se stegne.
Milka čokoladu, meni najdražu noisette, otopiti u malo mleka. Dobro izmešati uz dodatu kiselu pavlaku. Eto dobre, kremaste glazure za ovaj sočan kolač.
(coolinarika.com)
http://domacireceptiza10.weebly.com
kora
3 jaja
15 kašika šećera
13 kašika ulja
15 kašika mleka
15 kašika brašna
3 kašike kisele pavlake/krem sira
50 gr mlečne čokolade
1 kašika kakao praha
1 kesica praška za pecivo
fil
1 kg kajsija što zrelijih
700 ml mleka
3 kašike gustina
4 kašike brašna
5 kašika šećera u prahu
3 kesice vanilin šećera
125 gr maslaca/margarina
glazura
100 gr milka čokolade, malo mleka
200 gr kisele pavlake
Priprema
U umućen sneg od belanaca i navrh noža soli, dodati šećer i čvrsto umutiti. Dodati žumanca. Uz blago mešanje dodati ulje, u zagrejanom mleku otopljenu čokoladu, kiselu pavlaku, kakao, brašno i prašak za pecivo.
Ja tu smesu podelim u dve jednake činije. Tako mi je najlakše. Polovinu sipam u nauljen pleh-u ovom slučaju sa obručem koji se skida, prečnika 28 cm. Peći jedno 6-7 minuta i izvaditi iz rerne. Poređati kajsije, oljuštene i isečene na četvrtine. Preliti drugom polovinom i peći do kraja.
Da li je pečeno proveravam čačkalicom-provereno pouzdan metod.
Od hladnog mleka, predviđenog za fil uzeti toliko, da se u njemu lepo razmuti brašno i gustin. Ostatak sa vanilin šećerom, zagrejati i u njemu skuvati razmućen gustin i brašno.
Umutiti maslac sa šećerom u prahu. Dodati u ohlađen fil i mikserom izmešati, dok ne postane penasto.
Ja ovaj fil koristim za ruske kape. Uvek sam se pitala zašto mi je tako lep, kada je tako običan-brašno, mleko…
Filom premazati kolač i staviti u frižider. Brzo se stegne.
Milka čokoladu, meni najdražu noisette, otopiti u malo mleka. Dobro izmešati uz dodatu kiselu pavlaku. Eto dobre, kremaste glazure za ovaj sočan kolač.
(coolinarika.com)
http://domacireceptiza10.weebly.com
Primjedbe
Objavi komentar