SRNEĆA LEĐA

Ovo je čuveni kolač sa mekanim biskvitom od čokolade, puno badema, preliven čokoladnom glazurom.
Evo i šta vam je sve potrebno…
SASTOJCI
150 g maslaca
300 g šećera
4 jaja
100 g čokolade
50 g brašna
2 kesice pudinga od čokolade
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike mlijeka
100 g badema
30 g kakaoa
malo vode

Priprema: U dobro izmješani maslac dodati 150 grama šećera, jaja i čokoladu. U izmješanu masu dodati brašno, prašak za pecivo i prašak za čokoladni puding. Mlijeka staviti onoliko da se tijesto teško odvaja od kašike. Na kraju dodati 50 grama samljevenog badema.

U namazani pleh staviti tijesto i peći na temperaturi od 200 stepeni oko 50 minuta. Za gazuru izmješati u jednu gustu i glatku masu kakao, 150 grama šećera i vodu. Njoj dodati rastopljen i gust maslac.
Ohlađen kolač preliti glazurom od kakaoa. Na kraju kolač (po želji) ukrasiti sa 50 grama ljuštenog i po dužini rezanog badema. Sijeći na šnite i služiti ohlađeni.

Primjedbe