Biskvit:
2 jaja 2 žlice šećera 2 žlice brašna pola žlice kakaa |
Ganach:
600 g kvalitetne tamne čokolade 150 ml slatkog vrhnja sok 1 naranče |
Ostalo:
2 žlice šećera šaka lješnjaka 200 g čokolade za glazuru Priprema:
Za biskvit zagrijte pećnicu na 200 °C. Zatim izradite jaja i šećer, umiješajte brašno, a potom i kakao (po želji možete dodati i 2 žlice ulja). Smanjite pećnicu na 180 °C, a zatim pecite dok biskvit ne bude zlaćane boje. Na posebnoj tavici ispržite šećer s lješnjacima ta ga istucite kuhinjskim čekićem kako biste dobili što sitnije komadiće. Za ganache otopite čokoladu polako umiješavajući slatko vrhnje, a na samom kraju dodajte i narančin sok. Zatim pustite da se smjesa malo stisne. Na biskvit prvo složite posip, a zatim ganache. Za intenzivniji i sočniji dojam na samom dnu možete premazati i pekmezom od naranče. Cijelu tortu prelijte čokoladom.
|
Primjedbe
Objavi komentar