
Sastojci:
250 keksa Grancereale
aroma ruma
aroma vanilije
150 gr maslaca
200 gr bijele čokolade
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr mliječne čokolade
500 gr sira mascarpone
0,5 l vrhnja za šlag
Priprema:
Keks Grancerale usitnite, prelijte sa otopljenim maslacem i dodajte malo arome ruma i vanilije. Sve to dobro pomiješajte te stavite u kalup za tortu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Na pari otopite čokolade (svaku vrstu posebno u svojoj posudi) i dodajte u svaku 0,5 dl vrhnja za šlag. Otopljene čokolade ostavite da se ohlade a potom ih dobro pomiješajte električnim mikserom. Mascarpone sir pomiješajte sa ostatkom vrhnja za šlag, te dobivenu kremu podijelite na tri dijela i dodajte je otopljenim čokoladama.
Na podlogu od keksa prvo stavite kremu sa otopljenom čokoladom za kuhanje, potom kremu sa mliječnom te na kraju kremu od bijele čokolade. Ukrasite po želji i ostavite u hladnjaku najmanje 24 sata.
https://www.recepti-svijeta.com
Primjedbe
Objavi komentar