Preskoči na glavni sadržaj
Kora:
- 3 žumanjka zamutiti sa 1 žlicom šećera, dodati 50 g maslaca, 50 g otopljene crne čokolade, 50 g oraha i na kraju umućena bjelanca. Koru ispeći u kalupu za tortu i ohladiti.
Krema:
6 žumanjaka pomiješati sa 2 žlice šećera istući na pari pa im dodati 2 dcl slatkog vrhnja prethodno uzavrelog. Zatim dodati 300 g otopljene bijele čokolade pa ostaviti da se ohladi.
zamutiti 6-7 dl Hopla šlaga (vrhnja za šlag), 2 vrećice želatine rastopiti u malo hladne vode pa dodati šalicu tople pa umiješati u šlag. Tako pripremljeni šlag umiješati u žutu kremu.
Napraviti krokant nekoliko sati ranije tako da dodamo 300 g šećera i 50 g sjeckanih listića badema. Kada se ohladi krokanat usitniti. Na koru staviti pola kreme, zatim krokant pa ostatak kreme. Prije odvajanja od kalupa torta treba prenoćiti u hladnjaku.
https://www.recepti-svijeta.com
Primjedbe
Objavi komentar