TORTA MAĐARICA S BIJELOM ČOKOLADOM

Torta inspirirana dobro poznatom tradicionalnom mađaricom dolazi u osvježenoj verziji - s kremom od bijele čokolade i korama od kakaa. Mađarica od bijele čokolade savršen je odabir za svečane prigode, a nadolazeći blagdani pravo su vrijeme za uživanje u ovoj čarobnoj slastici
Potrebni sastojci:

Kore od kakaa

400 g glatkog brašna
40 g kakaa u prahu
1 žličica praška za pecivo
150 g šećera
150 g margarina sobne temperature
2 jaja
prstohvat soli
2 žlice kiselog vrhnja
Krema od bijele čokolade
500 ml mlijeka
60 g gustina
200 g šećera
2 vanilin šećera
200 g bijele čokolade
150 maslaca
100 g prženih, mljevenih badema
nekoliko kapi arome badema
pekmez od višanja
Čokoladna glazura
200 g čokolade za kuhanje
200 g kiselog vrhnja
5 žlica šećera u prahu
Priprema
Sve sastojke za kore stavite u zdjelu pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte još kiselog vrhnja.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
Uzmite veći komad tijesta i malo ga razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini. Premjestite tijesto na masni papir, tanko ga razvaljajte pa izrežite u oblik kruga (za formiranje kruga koristite dno kalupa za torte Ø28 cm) pa s papirom za pečenje premjestite na lim za pečenje.
Koru pecite osam minuta na temperaturi od 180°C. Ispecite ukupno pet ovakvih kora. Višak tijesta nemojte baciti! Napravite nekoliko ukrasa za tortu u obliku zvjezdica, srca... Kasnije zvjezdice možete prošarati čokoladom i dodatno ukrasiti po želji.
Ohlađene kore premažite tankim slojem pekmeza od višanja, a zatim i vrućom kremom od bijele čokolade i badema.
Za pripremu kreme malo mlijeka izmutite s gustinom, šećerom i vanilin šećerom, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. U vrelo mlijeko dodajte razmućeni gustin pa kuhajte kremu na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne.
U vruću kremu dodajte bijelu čokoladu, maslac i malo arome badema pa miješajte dok se čokolada i maslac ne otope. Na kraju umiješajte pržene, mljevene bademe.

Primjedbe