- 4 jaja
- 100 g šećera
- 60 g brašna
- 25 g kakaa
- 50 g otopljenog maslaca
- 60 g mljevenih oraha
Sastojci za kremu:
- 250 g čokolade za kuhanje
- 300 ml vrhnja za šlag
- 2 vanilija šećera
Sastojci za sirup:
- 5 žlica šećera
- 6 žlica vode
- 1 vanilija šećer
Priprema:
Odvojite bjelanca od žumanaca; bjelanca umutite u čvrst snijeg, postepeno dodajte šećer. Zatim dodajte i jedno po jedno žumance. Kratko miksajte, pa dodajte kakao i brašno. Izmiksajte, pa dodajte otopljen maslac. Na kraju dodajte i mljevene orahe, pa sjedinite smjesu. Dodajte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 200º C, nekih 10-tak minuta. Pečen biskvit ohladite, pa režite na 3 jednaka dijela.
Krema: vrhnje za šlag stavite da prokuha, dodajte vanilija šećer, pa prelijte preko izlomljene čokolade. Dobro izmiješajte, pa ostavite da se stegne. Skuhajte sirup! Svaki dio biskvita premažite hladnim sirupom, pa trećinom čokoladne kreme. Cijelu tortu premažite kremom, ukrasite po želji, pa ostavite da se dobro ohladi!
Primjedbe
Objavi komentar