Danas vam donosimo recept za slatki kremasti kolač koji idealno paše uz popodnevnu kavicu…:)
Iako se na prvu čini da ima puno sastojaka jednostavan je za pripremu, jer se ne peče.
Sastojci:
Iako se na prvu čini da ima puno sastojaka jednostavan je za pripremu, jer se ne peče.
Sastojci:
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 2 žlice pšeničnog oštrog brašna
- 2 žlice finog kukuruznog škroba Gussnela
- 100 g šećera
- 1000 ml mlijeka
- 250 g maslaca
- 200 g čokoladnog namaza
- 5 krem bananka
- 100 g čokolade
- 700 g keksa Petit Beurre
- sok od 2 naranče
- 2 vrećice šlag pjene
- 250 ml mlijeka
- u malo mlijeka razmutite sadržaj vrećice pudinga, brašno, Gussnelu i šećer. Ostatak mlijeka zavrite, uklonite sa vatre, te dodajte razmućenu mješavinu pudinga i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Kada se skroz ohladi u puding kremu umiješajte maslac koji ste prethodno izvadili iz hladnjaka da omekša i električnom miješalicom napravite glatku kremu. Kremu razdijelite u tri dijela. U prvi dio kreme dodajte Čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu i dobro izmiješajte. Kekse Petit Beurre umočite u sok i rasporedite po plehu.Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.Napravite čvrsti šlag te njime premažite kolač, po vrhu pospite čokoladom u prahu i dobro rashladite. Kolač mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.
Primjedbe
Objavi komentar