ŠARENA OBLATNA

Sastojci:
  • 6 jaja
  • 24 žlice šećera
  • 2 vanilija šećera
  • 250 gr maslaca
  • 100 gr mljevenog petit beurre keksa
  • 150 gr mljevenih oraha
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • pakovanje manjih oblatna
  • limunov sok
  • 300- 400 čokolade za kuhanje
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Od navedenih sastojaka treba pripremiti dvije kreme – žutu i smeđu.
Priprema žute kreme:
Žumanjke na pari mikserom miješati sa 12 žlica šećera. Kada se krema ohladi dodati limonov sok (količina po ukusu), kesicu vanilija šećera i omekšali maslac. Sve zajedno dobro pomiješati.
Priprema smeđe kreme:
Bjelanjke umutiti zajedno sa 12 žlica šećera, dodati otopljenu čokoladu (100 gr) mljevene orahe, mljeveni keks i kesicu vanilija šećera. Sve zajedno dobro pomiješati. Potom slagati oblatnu: oblatna, jedan sloj žute kreme, oblatna i tako još jednom postupak ponoviti. Oblatnu pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se okusi prožmu.
Kada se kolač stisnuo, izrezati je na 3-4 dijela po dužini (širina ovisi o vašoj želji).
Vrhnje za kuhanje zagrijati i dodati izlomljenu čokoladu (300-400 gr)  i kuhati na laganoj vatri uz miješanje dok se čokolada ne otopi.
Preporuka je oblatnu prije premazivanja glazure ohladiti u hladnjaku te je potom premazivati sa vrućom glazurom, jer tada bolje pirjanja uz oblatnu i glazura se odmah suši.
http://ruza123-cooking.blogspot.com/

Primjedbe