- 6 jaja
- 24 žlice šećera
- 2 vanilija šećera
- 250 gr maslaca
- 100 gr mljevenog petit beurre keksa
- 150 gr mljevenih oraha
- 100 gr čokolade za kuhanje
- pakovanje manjih oblatna
- limunov sok
- 300- 400 čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Od navedenih sastojaka treba pripremiti dvije kreme – žutu i smeđu.
Priprema žute kreme:
Žumanjke na pari mikserom miješati sa 12 žlica šećera. Kada se krema ohladi dodati limonov sok (količina po ukusu), kesicu vanilija šećera i omekšali maslac. Sve zajedno dobro pomiješati.
Priprema smeđe kreme:
Bjelanjke umutiti zajedno sa 12 žlica šećera, dodati otopljenu čokoladu (100 gr) mljevene orahe, mljeveni keks i kesicu vanilija šećera. Sve zajedno dobro pomiješati. Potom slagati oblatnu: oblatna, jedan sloj žute kreme, oblatna i tako još jednom postupak ponoviti. Oblatnu pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se okusi prožmu.
Kada se kolač stisnuo, izrezati je na 3-4 dijela po dužini (širina ovisi o vašoj želji).
Kada se kolač stisnuo, izrezati je na 3-4 dijela po dužini (širina ovisi o vašoj želji).
Vrhnje za kuhanje zagrijati i dodati izlomljenu čokoladu (300-400 gr) i kuhati na laganoj vatri uz miješanje dok se čokolada ne otopi.
Preporuka je oblatnu prije premazivanja glazure ohladiti u hladnjaku te je potom premazivati sa vrućom glazurom, jer tada bolje pirjanja uz oblatnu i glazura se odmah suši.
http://ruza123-cooking.blogspot.com/
Primjedbe
Objavi komentar