PAVLOVA TORTA SA NEVJEROJATNIM KREMOM OD LIMUNA - OSVJEŽAVAJUĆA POSLASTICA KOJO NITKO NEMOŽE DA ODOLI

Uputstvo za pravljenje kore od belanaca: Zagrejte rernu na 160 stepeni. Mikserom umutitebelanca sa šećerom. Dodajte u belanca brašno i koru od limuna i sok od oba. Fil prospite napapir za pečenje i špahtlom za kolače pa oblikujte kao što je pokazano na videu. Stavite belanca u zagrejanu rernu i pustite da se lagano suše. Zavisno od rerne, kore će biti gotove za oko 20-taj minuta, odnosno kada se osuše, a zadrže belu boju, a budu tvrda i krckava.
Ulupajte slatku pavlaku i ostavite je za sada po strani.
Uputstvo za pravljenje fila od limuna: Pola sata pre nego što ćete praviti fil izrendajtelimunovu koricu i pomešajte je sa šećerom. Iscedite sok od limuna. Maslac isecite na kockice.
Fil od limuna: 250 g šećera, rendana korica od 3 veća limuna, 2 jaja, 3 žumanca, 150 ml soka od limuna, 80 g maslaca ili margarina
Jaja i žumanca ulupajte, dodajte šećer pomešan s limunovom koricom, umešajte, pa dodajte limunov sok i sve promešajte da se dobro sjedini.
Ulijte u posudu i na laganoj vatri kuvajte dok ne počne da se zgušnjava konstantno mešajućidrvenom kutlačom, pogotovo uz ivice posude.
Kada se fil zgusne dodajte kockice maslaca i mešajte dok se sasvim ne otopi.
Fil ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar