KREMASTI KOLAČ OD JAGODA

Sastojci za koru od keksa:
200 g mljevenog keksa
120 g šećera
75 g margarina
Fil:
      • 500 g jagoda
      • 500 ml slatke pavlake
      • 1 kesica pudinga od jagode
      • 5-6 žlica šećera
      • 300 ml vode

Priprema:
Margarin otopite i pomiješajte sa šećerom i keksom. Sipajte u kalup za torte i ravnomjerno raspredite. Ostavite u hladnjaku na sat vremena. U to vrijeme pripremite fil.
Jagode kuhajte u vodi oko pet minuta, posebno pomiješajte puding sa šećerom i malo hladne vode koju ste izdvojili i ukuhajte u jagode. Skuhani fil ostavite da se hladi.
Slatku pavlaku umutite i pomiješajte sa ohlađenim filom od jagoda (prethodno izdvojite nekoliko žlica fila od jagoda i malo umućene slatke pavlake za dekoraciju). Umućeni fil prelijte preko kore sa keksom i ukrasite slatkom pavlakom i filom od jagoda koji ste izdvojili. Ostavite da se ohladi i stegne pa služite.

Primjedbe