Sastojci
za testo
300 gr. brasna
200 gr margarina
3 kasike secera
1 dcl. vode
nadev
800 gr.tresanja
4 kasike secera
1 kasika brasna
1 jaje
Priprema
Tresnje posuti sa secerom i kasikom brasna i ostaviti da odstoje dok se ne pripremi testo.
Margarin koji je ohladjen i tek izvadjen iz frizidera iseci na sitnije komadice. Sve sastojke za testo staviti u blender ili mutiti mikserom velikom brzinom dok se ne dobije glatko testo. U blenderu to bude za jako kratko vreme.Ostaviti u frizider pola sata,zatim razvuci testo na oko 3 milimetra debljine,premestiti ga u kalup precnika 23 cm, utisnuti blago uz obode kalupa, visak testa odseci i od njega napraviti drugu koru kojom ce se prekriti kolac. Pre nego sto se stave tresnje, testo premazati zumancetom, staviti tresnje,prekriti drugim listom od testa, spojiti ivice testa, premazati belancetom koje se umuti malo,posuti kristal secerom i peci u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta.
http://www.maminajela.com
za testo
300 gr. brasna
200 gr margarina
3 kasike secera
1 dcl. vode
nadev
800 gr.tresanja
4 kasike secera
1 kasika brasna
1 jaje
Priprema
Tresnje posuti sa secerom i kasikom brasna i ostaviti da odstoje dok se ne pripremi testo.
Margarin koji je ohladjen i tek izvadjen iz frizidera iseci na sitnije komadice. Sve sastojke za testo staviti u blender ili mutiti mikserom velikom brzinom dok se ne dobije glatko testo. U blenderu to bude za jako kratko vreme.Ostaviti u frizider pola sata,zatim razvuci testo na oko 3 milimetra debljine,premestiti ga u kalup precnika 23 cm, utisnuti blago uz obode kalupa, visak testa odseci i od njega napraviti drugu koru kojom ce se prekriti kolac. Pre nego sto se stave tresnje, testo premazati zumancetom, staviti tresnje,prekriti drugim listom od testa, spojiti ivice testa, premazati belancetom koje se umuti malo,posuti kristal secerom i peci u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta.
http://www.maminajela.com
Primjedbe
Objavi komentar