- 4 kom jaja
- 15 dag šećera
- 15 dag brašna
- 1 žlica vode
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 vrećica vanilin šećera
Preljev od bazge:
- 7 dcl vode
- 1 dcl sirupa od bazge
- 5 žlica šećera
- 2 vrećice praška za puding okusa limuna ili vanilije
Krema od jagoda:
- 0,5 l vrhnja za šlag
- 1 voćni jogurt okusa jagode
- 3 žlice šećera u prahu
- Ostale namirnice:
- 300 g svježih jagoda
- 2 dcl soka od bazge
Biskvitno tijesto:Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodati šećer i vanilin šećer i miksati dok se ne otopi, zatim dodati jedan po jedan žumanjak i vodu te na kraju lagano umiješati brašno s praškom za pecivo. Peći oko 20 minuta na 170°C.Pečeni biskvit malo ohladiti i preokrenuti na pladanj ili lim i natopiti ga s sokom od bazge (2 dcl).Preljev od bazge:U vodi skuhati puding prema uputama i dodati sirup od bazge i dok provrije prelijati ohlađeni biskvit i poravnati kremu. Jedan dio preljeva (oko 2 dcl) ostavite za završni preljev na kolaču.Krema od jagoda:Tucite slatko vrhnje do najveće čvrstoće i lagano dodajte jogurt i šećer u prahu. Namažite kremu na ohlađeni preljev i poravnajte. Gore namažite dio preljeva od bazge koji ste ostavili i malo zagrijali (ako je prečvrsto dodati malo vode i dobro izmiješati i zagrijati do vrenja), ali pazite da preljev ne bude prevrući da se šlag ne počne topiti dok premazujete.Gore ukrasite svježim jagodama i šlagom.
Primjedbe
Objavi komentar