- 300 g šećera
- 300 ml vode
- 1 vanilija šećer
- 200 g margarina
- 450 g mljevenog plazma keksa (ili nekog drugog keksa)
- 150 g čokolade za kuhanje
- 30 g margarina
- malo mlijeka
- 5 karamela
Glazura:
Dodatni sastojci:
Karamelizirati šećer, pa preliti vodom. Dodati i vanilija šećer. Kuhati na laganoj vatri da se karamel otopi. Dodati margarin, pa maknuti sa vatre. Kad se margarin otopi, dodati mljeveni keks, pa sve dobro sjediniti. Sipati masu u pleh (33 x 23 cm). Otopiti čokoladu i margarin, pa preliti preko karamel smjese. Ostaviti da se glazura stegne. Karamele preliti sa nekoliko žlica mlijeka, pa otopiti. Ohladiti, pa preliti preko čokoladne glazure. Kolač dobro ohladiti i rezati na kocke.
Primjedbe
Objavi komentar