JAGODA MILK ŠNITE

Sastojci za koru:
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 3 žlice kakaa
  • 5 žlica brašna
  • 1/2 praška za pecivo
Voće:
  • 500 g jagoda
Sastojci za kremu:
  • 250 ml slatkog vrhnja (pavlake) za šlag
  • 1/2 kesice želatina
  • 1 vanilija šećera
  • 1 aroma vanilije
  • 3 žlice meda
Priprema:
Umutiti bjelanca u čvrst snijeg. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, dodati sve sastojke, pa umiješati snijeg od bjelanaca. Ispeći koru koju prerežemo na pola. Jagode očistimo i izrežemo na ploške. Umutimo slatko vrhnje sa otopljenim želatinom i medom. Dodamo vanilija šećer i aromu. Kore malo natopimo sokom od jagoda i premažemo kremom. Preko kreme poredamo jagode, preklopimo drugom korom i premažemo kremom. Tortu ukrasimo preostalim jagodama, pospemo kakaom. Prije posluživanja ohladiti najmanje sat vremena.

Primjedbe