Za koru:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
pola praška za pecivo
Za fil:
margarin
250 g šećera u prahu
300 g mlevenog plazma keksa
4 dl gaziranog soka
kutija „jafa keksa“
4 pudinga od vanile
1 l mleka
15 kašika šećera
kutija piškota
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite jaja, šećer i brašno, u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Koru ispecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu. Pečenu koru izvadite i ostavite da se ohladi.
Za fil margarin umutite penasto sa šećerom u prahu. U mleveni keks dodajte tri decilitra soka i trećinu umućenog margarina, pa premažite koru. Odozgo poređajte „jafa keks“ koji ste pre toga potopili u sok. U litar mleka, sa deset kašika šećera, skuvajte četiri pudinga od vanile. Ohladite i umutite s preostalim umućenim margarinom. Fil podelite na dva dela. Jedan neka ostane žut, a u drugi dodajte rendanu čokoladu. Preko „jafa keksa“ premažite žuti fil, poređajte piškote potopljene u sok, pa premažite filom od čokolade. Tortu ukrasite po želji.
Primjedbe
Objavi komentar