BIJELA ROZEN TORTA - NAJUKUSNIJI SLATKIŠ OD ČOKOLADE I LJEŠNJAKA

Sastojci: 500 g gotovih kora za rozen tortu, 1,5 litra mleka, 4 pudinga od vanile, 3 kašike šećera, 200 g bele čokolade, 250 gr margarina, 200 g šećera u prahu, 200 g pečenog mlevenog lešnika, 1 litra slatke pavlake

Priprema: U malo hladnog mleka razmutiti pudinge i šećer, a ostalo mleko staviti da provri. Kada provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne. Kada se zgusnulo skloniti sa vatre pa odvojiti 5 kašika pudinga u drugu činiju a u šerpu u kojoj se puding kuvao dodati belu čokoladui mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa mu dodati ohlađen krem sa čokoladom i izmutiti. zatim dodati mlevene lešnike i sve sjediniti. Ulupati slatku pavlaku pa joj dodati ohlađen onaj odvojen puding i umutiti.

Dodavanjem ovog pudinga u slatku pavlaku ona se neće stegnuti previše i lakše će se i mazati, neće slatka pavlaka kako ume da se pretvori u maslac kako ume, posebno ko nije preterano iskusan sa pripremom iste. Mazati kora, lešnik krem, pa slatka pavlaka, i tako do kraja. Ako vam ostane krema ili slatke pavlake ostavite da namažete tortu okolo ili je dekorišite slatkom pavlakom. Ostavite belu tortu da odstoji nekoliko sati pa je poslužite, najbolje je preko noći da odstoji jer sutradan kore se tope.

Primjedbe